2016-01-27

Punatulkku verhoihin


Katselin lepakoita lastenhuoneen verhoissa ja tajusin, että sinne on nyt unohtunut väärä vuodenaika. Tunsin oloni Pikku prinssiksi, kun pyysin taas Altilta: "Piirrä minulle punatulkku". Eikä minulle kelvannut boakäärme, joka oli syönyt punatulkun, ei vaarantuneita eläimiä saa syödä. Sitä paitsi punatulkun piti olla elämänsä voimissa ja lentää.

Tarvikkeet:
  • puinen pyykkipoika
  • musta ja harmaa kartonki
  • punainen ja valkoinen huopa
  • tummanruskea tussi, akryylimaali, sormiväri tms, me käytimme tussia
  • sakset
  • liima, esim. Eri-Keeper
  • askartelusilmä tms

Tussaa tai maalaa pyykkipojan toinen pää tummanruskeaksi, tästä tulee punatulkun jalat. Leikkaa mustasta kartongista punatulkku ja harmaasta sen siivet. Leikkaa punaisesta huovasta iso palanen linnun mahaan ja pieni pala valkoisesta punaisen viereen. Liimaa valkoinen huopa linnun mahaan, sitten toinen siipi linnun yläosaan niin, että se menee vähän valkoisen päälle.


Liimaa seuraavaksi punainen huopa niin, että se menee vähän valkoisen huovan ja harmaan kartongin päälle. Liimaa sitten vielä toinen siipi linnun toiselle puolelle ja silmä oikealle puolelle. Liimaa lopuksi pyykkipoika lintuun niin, että laitat liimaa vain toiseen puoleen pyykkipoikaa, jotta saat sen avattua. Pyykkipoikaa kannattaa availla muutaman kerran kuivumisen aikana, koska toinenkin puoli liimaantuu helposti kiinni. On tärkeää, ettei toisessa puolessa pyykkipoikaa ole liimaa, ja pienillä lapsilla varsinkin siihen menee helposti liimaa, joten pursuavia liimoja voi vaivihkaa vähän pyyhkäistä hammastikullakin.


Tässä vielä näppärä kaava punatulkkuun, jos piirtäminen tuntuu vaikealta.
Vihjeenä vielä, että jos laittaa kartongin kaavan alle ja piirtää viivoja pitkin jollakin melko terävällä, vaikka pikkulusikan toisella päällä, jää kartonkiin painauma, jota pitkin voi leikata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti