2016-02-16

Tikkariperhoset


Kuulin tästä ideasta ystävältäni muutama vuosi sitten, ja käytimme sitä syntymäpäivillä onginnasta saatavana saaliina. Uskoakseni tätä käytetään usein ystävänpäivänä, mutta meillä se on tänä keväänäkin menossa syntymäpäivien ongintaan.

Tarvikkeet:
  • kartonki
  • sakset
  • kyniä ja tarroja koristelemiseen, jos haluaa
  • tikkari
  • askartelusilmät, jos haluaa

Perhonen leikataan halutun värisestä kartongista. Tämä perhonen on Altin piirtämä, mutta lapset voisivat itsekin piirtää perhosen. Meillä jää kuitenkin leikkaaminen ja koristeleminen lapsille, joten riittää siinä tekemistä. Perhosen keskelle tehdään kaksi viiltoa, joista tikkari pujotetaan. Lapset liimasivat tikkarille vielä silmät, mutta se ei suinkaan ole välttämätöntä. Toiselle puolelle perhosta voi myös halutessaan kirjoittaa viestin, tässä tapauksessa esimerkiksi: "Kiitos kun kävit!".

Synttäreiden teemaksi tuntuu muodostuneen nyt perhoset, tosin muutama muukin hyönteinen pääsee mukaan tuomaan vaihtelua, joten luvassa on enemmänkin perhosaiheisia askarteluja. Päässä on kymmenen ideaa, jotka odottavat toteutumista.

Kummaa kyllä tämä perhosen malli oli pysynyt minulla tallessa useamman vuoden. Usein malleilla on tapana kadota mystisesti, ja osasyy tämän bloginkin pitämiseen on, että ne pysyisivät tallessa. On aina kurja muistaa, että silloin joskus tuli tehtyä jollekin lahjaksi joku tosi kiva juttu, mutta mitenköhän sen tein, pitää suunnitella uudestaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti