2016-02-06

Ratatouille

Tämä resepti tuli arvottua wikipedian kuvauksen perusteella ja nousi heti suosikkiruokien Top 5:een. Valmistaminenkin on hauskaa kun on paljon helppoa pilkkomista.

 

Ainekset (4-5 annosta):

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 iso paprika
  • 2 keskikokoista/isoa sipulia

Kastike:

  • 1 tlk tomaattimurskaa (500g)
  • ½tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 2 laakerinlehteä
  • ¼-½ tl jauhettua mustapippuria
Ruuan valmistaminen on hyvä aloittaa laittamalla kastikkeen ainekset kiehumaan pieneen kattilaan. Liemi kiehautetaan ja jätetään hellalle hautumaan. Laita uuni päälle (200⁰C).

Ainekset pilkotaan haarukkaan sopivan kokoisiksi suupaloiksi, ruskistetaan paistinpannulla öljyssä kasvis kerrallaan ja kipataan vuokaan. Kun kaikki ainekset on ruskistettu, otetaan vielä paistinpannuun jääneet aromit talteen vedellä (n. 1 dl) ja tämäkin kaadetaan vuokaan. Kasvikset sekoitetaan vuoassa, tomaattikastike levitetään päälle (laakerinlehdet voi nyppiä pois) ja ruoka laitetaan uuniin tunniksi tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet kunnolla.

Kaveriksi juustokuutioita, pastaa ja vaaleaa leipää, jotta saa kaiken kastikkeen varmasti talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti