2016-03-22

Köysimatto


Jos ruotsalaisen sisustustavaratalon matot tuntuvat liian halvoilta ja helpoilta, voi väsätä tällaisen iltapuhteiksi.

Köysimatto on tehty Kuitulinjasta tilatusta 12mm paksusta juutti”narusta” eli köydestä. Tilasin kaksi 17m kerää ja jäljelle jäi vähän alle kolmen metrin pätkä. Kokonaismenekki oli siis vähän yli 31 metriä.

Itse solmimisessa ei työhön kuluvaan aikaan nähden juurikaan ole mitään ihmeellistä paitsi päättelyt ja sen keksiminen että mikä menee mistäkin ali tai yli. Loput ajasta kuluukin vetämällä köyttä solmun läpi kun löysiä saa parhaimmillaan kiristellä 15m.


Kaksi kerää yhdistettiin puolivälissä pleissaamalla ja lopuksi päät pleissattiin kiinni viereisiin köysiin sivusta kuten pannunalusessakin. Sattumalta päät sai osumaan samaan kohtaan missä kerät oli yhdistetty, mikä näkyy ylläolevassa kuvassa. (Huomaatko oikealta puolelta missä solmut ovat piilossa?)



Tässä vielä kieputtamiskaavio helpottamaan solmimista jos joku tällaisen tekee. Juutti ei kestä ulkokäyttöä ilman homeenestoainetta ja kovettuu kastuessaan. Tämä yksilö pääsi (suihkuttomaan) vessaan. Juuttiköysi kovana materiaalina tuntuu hauskalta jalanpohjissa, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti