2016-03-09

Boolia lapsille


Kuvaa ei tajuttu napata etukäteen, joten tässä näkee miten paljon boolia jäi jäljelle, kun 14 lasta joivat sitä vatsansa täydeltä.

Jos nurkissa sattuu pyörimään komea boolimalja, on siihen lähes välttämätöntä tehdä vaikuttava juhlajuoma lapsille. Kun puhuu boolista, monet lapsetkin ymmärtävät, että nyt on jostain hienosta kyse.

Tämän juoman pohjana on itse tekemäni marjamehu: 60% vadelmaa, 30% punaviinimarjaa, 10% mustaviinimarjaa, 360g sokeria per kilo marjaa. Luonnehtisin sen makua vahvan vadelmaisena sekamehuna, makeus on huomattavasti vähemmän kuin missään tavallisessa kaupan mehussa.

  • ¾ laihahkoa marjamehua, tiivisteen laimentamisessa käytetty 50% vettä, 50% hiilihapotettua vettä
  • ¼ kaupan omenatuoremehua
  • limemehua 1rkl per 4l juomaa tai maun mukaan

Halusimme kevyen hiilihappoisuuden juomalle, eikä kivennäisvedessä olevaa suolaista makua, siksi hiilihapotettu vesi. Omenan maku on vahva, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen, mutta se sopii kyllä hyvin marjayhdistelmiin. Lime antaa vähän terää juomalle.

Boolia tästä tuli noin 4 litraa ja se maistui hyvin. Joku lapsista kommentoi, että ei ole kauhean makeaa, mutta eihän sen tarkoituskaan ollut olla. Sekaan voi sitten laittaa ainakin sieviä jääpaloja, mutta miksei muutakin koristetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti