2016-03-06

Sudenkorento-viesti


Tämä on ollut suosittu leikki lastenjuhlissa, ainakin meillä. Se on toiminut 4–8-vuotiaiden kanssa, ja leikittäisin sitä aikuisillakin, jos sellaisia juhlia nykyään järjestäisin. Siinä kaksi joukkuetta tai yksilöä kilpailee, kumpi saa ennemmin koottua otuksen seinään paloista. Sitä leikitään viestin tavoin, muu joukkue odottaa viivan takana, että seinälle palaa viemään mennyt tulee takaisin. Se vaatii yksinkertaista yhteistyötä, eikä tilaakaan tarvita mahdottomasti, kun liikkeellä on kerrallaan vain kaksi ihmistä.

Tässä tapauksessa koottava otus on sudenkorento. Se tuo vähän vaihtelua, ettei syntymäpäivillä ole pelkkiä perhosia. Tämä korento on Altin käsialaa. Siihen tarvitaan siis kaksi kappaletta otuksia, jotka on leikattu useaan osaan, nämä ovat seitsemässä osassa. Olen liimannut valkoisen kartongin pahvin päälle, mutta vaihtoehtoisesti kappaleet voi myös päällystää. Joka tapauksessa pelkkä paperi tai kartonki ei riitä, täytyy olla paksumpaa, ettei repeä leikissä.

Tämä on ollut siitä hauska leikki, että osa lapsista on aivan innoissaan, mutta toisia se ei juurikaan kiinnosta. Sillä saa siis hyvin jaettua porukkaa. Se ei myöskään vaadi paljon katsomista aikuisilta, joten samalla voi teettää muitakin juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti