2016-09-07

Kasvispihvit ruohosipulikastikkeella


Näiden pihvien jälkeen ei pysty enää syömään kaupasta ostettuja kasvispihvejä. Kasviksia kammoksuvat lapsetkin rakastavat näitä.

Ainekset (9 pihviin):

Kasvispihvit: 

  • kyssäkaali
  • porkkanaa
  • sipulia
Yhteensä noin 1 kg kasviksia
  • 1–2 dl juustoraastetta
  • 1 dl korppujauhoa
  • maustemitta valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl meiramia
  • 1 rkl basillikaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vettä
Sipuli pilkotaan suikaleiksi ja muut kasvikset sekä juusto raastetaan. Sekoitetaan mausteet korppujauhon sekaan ja tämän jälkeen nämä sekoitetaan kasviksiin. Lopuksi lisätään nesteet eli kananmunat ja vesi. Turkkilaisen jugurtin ämpäristä saa leikattua oivan muotin. Vapaalla kädellä tehdessä varsinkin sipulit sojottavat minne sattuu. Jos tietää paljonko taikina painaa, saa elektronisella vaa'alla teoriassa samankokoisia lättyjä. Paistumisessa kestää 225 asteessa puolisen tuntia.

Ruohosipulikastike:


  • salottisipuli pilkottuna
  • ranskankerma
  • ~2dl valkoviiniä
  • ~1dl valkoviinietikkaa
  • ruohosipulipuska
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2-3 dl maitoa
  • ½ rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa

Kastike aloitetaan keittämällä sipuli ja pippuri valkoviinissä ja etikassa. Keitos keitetään kokoon kunnes nestettä on jäljellä puolisen desilitraa ja siivilöidään. Tämän jälkeen tehdään ripaus Béchamel-kastiketta eli tuttavallisemmin valkokastiketta: sulata voi, lisää vehnäjauhoa, kaada maito ja sekoita kunnes seos sakenee. Lisää ranskankerma, sipuliliemi, suolaa ja pieneksi silputtu/saksittu ruohosipuli. Nautitaan huoneenlämpöisenä. Tätä söisi sellaisenaankin, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti