2017-04-19

Siskonmakkarakeitto

Tarjoiluehdotus
Hyvä keitto alkaa hyvästä liemestä. Pieneksi silpuksi pilkotaan…
  • 1 sipuli
  • 1 pienehkö porkkana
  • 100g juuriselleriä
  • 100g palsternakkaa.
Kasvikset kuullotetaan voissa (~30g) tarpeeksi isossa kattilassa ja kun kasvikset ovat pehmenneet, lisätään 1.5L vettä, noin 15 valkopippuria, teelusikallinen suolaa ja kaksi laakerinlehteä.


Tämä seos saa porista tunnin verran, jonka jälkeen liemi siivilöidään ja kiinteät osat heitetään pois. Liemestä saa sopan lisäämällä:

  • tusinan verran yleisperunaa pilkottuna
  • 3 isoa porkkanaa pieninä palasina (porkkana kypsyy hitaammin kuin peruna)
  •         (20min tauko)
  • 1 pieni purjo pilkottuna, pese vihreät osat hyvin.
  • siskonmakkaroita paketillinen.
  •        Keitä vielä vartti.
Siskonmakkarat kuuluu ehdottomasti pursottaa suolesta pieniksi palloiksi eikä laiskasti leikata saksilla, sillä suutuntuma on näin sataverroin parempi! Kyytipojaksi täytyy olla piimää, ruisleipää ja emmentaalia. Soppa on parasta 2–24 tuntia tekemisen jälkeen, eli kannattaa olla aikaisin liikenteessä. Soppaa tulee n. 3 litraa eli 6–8 annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti