2016-04-18

Chilisoppa


Tämä on helppo arkiruoka, joka on tuntunut maistuvan hyvin lapsillekin. Chilisopaksi me sitä kutsumme, mutta voisi sitä nimittää chili sin carneksikin.

Ainekset (6–7annosta):
  • noin 10 perunaa
  • 4 isoa porkkanaa
  • 2 isoa sipulia
  • 1 tölkki (500g) tomaattimurskaa
  • 2 tölkkiä valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 pakastepussi (450g) vihreitä papuja
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl jauhettua paprikaa
  • 1 tl chilijauhetta
Laita kattilaan hiukan vettä kiehumaan; sen verran etteivät kasvikset pala pohjaan. Kuori ja pilko perunat ja laita ne kattilaan.


Kuori ja pilko porkkanat ja laita perunoiden seuraksi.


Kaada sekaan tomaattimurska ja valkoisen pavut. Näistä soppa saa varsinaisen nesteensä.


Pilko kuoritut sipulit sekaan.


Pilko vihreät pavut ja kaada päälle.


Lisää öljy ja mausteet. Sekoita. Hauduta soppaa tunti tai pari, niin kauan kunnes kasvikset ovat luovuttaneet nesteensä. Hämmennä soppaa säännöllisesti, tiuhaan tahtiin, tai se palaa pohjaan. Soppa on itse asiassa parempaa seuraavana päivänä, kuten keitot yleensäkin, mutta herkullista se on saman tien syötynäkin. Seuraksi kannattaa ottaa vaalea leipä, jolla saa pyyhittyä lautasen lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti