2017-03-21

Meduusa-kirjanmerkki


Syntymäpäiväjuhliin haluttiin ohjelmaksi vähän askartelua, koska syntymäpäiväsankari on itse kova askartelemaan. Sankari oli nähnyt koulussa jollakin luokalla pikachu-kirjanmerkkejä ja ajattelimme kirjanmerkin sopivan hyvin syntymäpäiväaskarteluksi. Pikachusta tuli kuitenkin meduusa, koska syntymäpäivien teemana oli Oktonautit.

Tarvikkeet:
  • tulospaperia paksumpaa värillistä paperia
  • valkoista ja mustaa paperia silmiin
  • sakset
  • rei'ittimiä silmiä varten
  • liimaa
Leikkasin pahvista lapsille muutaman kaavan, jonka avulla he saivat piirrettyä paperiin ääriviivat, joita myöten leikata. Kirjanmerkin kaava on neliö, jonka sivut ovat 10 cm, josta leikataan kulmista keskustaan tehty kolmio pois. Poisleikattua kolmiota vastakkaiseen reunaan on sitten vielä lisätty meduusan lonkerot.


Neliön sivut taitetaan lonkeroreunaa vasten. Tässä osa lapsista käytti kulmaviivainta apuna, toisille taittaminen oli tuttua puuhaa.


Sitten taitetuista läpistä liimataan päällimmäinen alempaan kiinni ja varotaan, ettei liimata alempaa läppää pohjaan kiinni. Silloin luukku liimautuisi kiinni, eikä sitä saisi kirjan sivun kulmaan. Silmiä varten leikkasin itse etukäteen pieniä valkoisia ympyröitä. Olen kauan aikonut hankkia ympyrärei'ttimiä, mutta vielä niitä ei ole. Pienet mustat ympyrät lapset voivat tehdä tavallisen rei'ittimen avulla. Mustat ympyrät liimataan valkoisiin ja ne sitten meduusaan. En mielelläni piirrä kirjamerkkiin, koska ei voi olla varma, irtoaako kynän jäljestä jotain kirjaan, joten tässä vain leikataan ja liimataan. Lapset tykkäsivät ja oli hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti