2015-11-19

Mustetahratestikeksit – leivonta-aritmetiikkaaNäitä leivoimme tänään. Resepti on oma muokkauksemme. Nimensä mukaisesti näistä kekseistä kuuluu ennen syömistä katsoa mitä siinä hahmottaa. Sattuvatpa olemaan myös vegaanisia. Kun silmä vältti, pienet sormet kävivät epäsatunnaistamassa kuvan keksejä minkä ehtivät.

  • 400g margariinia
  • 170g sokeria
  • 600g vehnäjauhoja
  • 1rkl vanilliinisokeria
  • 2tl inkiväärijauhetta
  • 2rkl kaakaojauhetta

Nypi tai vatkaa margariini, sokeri ja jauhot taikinaksi. Ota taikinasta erikseen kolmasosa, eli noin 400g. Mausta suurempi osa vanilliinisokerilla ja inkiväärillä. Siivilöi pienempään osaan kaakaojauhe. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan, ja käsittele ensin yksi vaalea ja tumma. Tarkoitus on saada lopulta kaksi pötköä, jotka pilkotaan viipaleiksi.

Tämä osio on oikeastaan valinnainen. Jos et halua mustetarhatestejä, on se ja sama, miten taikinaa käsittelet. Jaa sekä vaalea että tumma useampaan osaan, esim. vaalea neljään ja tumma kolmeen, ja asettele ne lomittain ja päällekkäin niin, että saat pötkön, jossa tumma on vaalean sisällä. Runno ja nuiji pötköä niin, että eriväriset taikinat menevät vielä satunnaisempaan järjestykseen.
Leikkaa pötköstä päistä palat, jaa pötkö kolmeen osaan. Jaa nämä osat edelleen neljään osaan ja ne vielä neljään osaan. Näin olet saanut 50 viipaletta. Jos et ole aritmetiikan ystävä, voit toki vain suoraan leikata pötkön 50 osaan. Toista sama toisen pötkön kanssa. Painele viipaleet ohuiksi ja tasaisiksi neljälle pellille, kullekin 25 keksiä. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa 200 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti