2015-11-17

Trains and Winter Rains

Sain viime jouluna inspiraation tehdä talvikoristeiksi junia. Piparkakkujoulukalentereita leipoessa tuli kuunneltua Enyan And Winter Came -levyä ja siitä se sitten lähti. Tällaisen ketjun avulla pääsee myös hyvin eroon hankalan pienistä kartongin- ja paperinsuikaleista. Altti käytti vaunujen kaavojen suunnittelussa apuna Menolippu-pelin (eli Ticket to Ride) vaunukortteja. Taisi sitäkin tulla pelattua samoihin aikoihin ja näin ne fuusioituivat mielessämme. Junat kiertelivät viime joulun kuusen koristeena, mutta nyt ne otetaan näin hyvissä ajoin esiin kiemurtelemaan verhoissa.

Omiin juniini käytin todellakin ylijäämäkartonkia ja -paperia, ja muille tein lahjaksi sitten glitteröidyistä skräppäyspapereista loisteliaampia versioita. Niistä ei tullut otettua kuvia, joten tässä vain nämä, mitä omaan kotiini tein.



Jokaisessa vaunussa on siis paperia/kartonkia kaksinkerroin niin, että taitos tulee kuvassa vasempaan reunaan. Vaunuissa on myös keskelle leikattu lovi, jonka läpi saa pujotettua seuraavan vaunun avattuna. Helpoimmat kohdat leikkasin saksilla, mutta pieniin ja vanujen sisällä oleviin kohtiin käytin mattopuukkoa. Nyt omistan jo askarteluveitsen, jolla veistely näissä on kovin paljon mukavampaa kuin tuolla mattopuukolla. Soravaunun sorat leikkasin kuviosaksilla.


Ohessa kaavat näihin vaunuihin, jos mieli tekee kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti