2016-10-29

Luurankorasia paperirullasta


Tänä vuonna päätimme olla pitämättä kavereille kummitusjuhlia, eikä siten tullut piñataakaan, joten keksin tehdä pieniä karkkirasioita samalla periaatteella. Näitä ei kuitenkaan tee samalla vauhdilla kuin keväisiä tipurasioita, joten niitä ei jaella keppostelijoille, vaan viedään tuttaville.


Tarvikkeet:

  • paperirulla
  • valkoinen kreppipaperi
  • musta huopa
  • liima
  • sakset
  • juomalasi
  • veitsi

Kreppipaperista leikataan vähän kapeampia suikaleita kuin tavallista piñataa tehdessä, noin 2cm levyisiä. Ne hapsutetaan noin 2mm levyisillä ja 1cm syvyisillä hapsuilla. Kreppipaperi kannattaa laittaa leikatessa monin kerroin, omia hermoja säästääkseen.

Paperisuikaleet liimataan kerroksittain alhaalta ylöspäin, uusi suikale aina vähän vanhan päälle peittämään sitä. Liimasin ne nyt spiraalina, mutta voisi niissä olla selvärajaiset kerroksetkin. Alimmaisen kerroksen ei tarvitse olla hapsutettu ja se liimataan siististi peittämään rullan alareuna. Jos haluaisi lopputuloksen olevan kirkkaan valkoinen, kannattaisi rulla päällystää ensin valkoisella paperilla, koska rulla paistaa hiukan läpi kreppipaperista.


Pillow box -tyylinen rasia tehtiin samalla tavalla kuin tuossa tipurasiassakin. Pahvia heikennetään veitsen avulla siitä kohdasta, johon taitos halutaan, eli neljästä kohtaa. Mustasta huovasta leikataan silmät, nenä ja suu, jotka liimataan sopiviin kohtiin. Loppusilauksena valmis luurankorasia täytetään karkeilla. Kreppipaperia voi vielä tietysti vähän pörhistellä, kuten aina piñatoissa.

Jos tällaisessa on liikaa vaivaa omaan aikatauluun, rullan voi ihan päällystää valkoisella paperilla ja piirtää mustalla tussilla silmät, nenän ja suun. Tässä tehtiin lähinnä pieniä söpöjä taideteoksia eikä sarjatuotantoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti