2015-12-23

Kuusen latvatähti


Kuusestamme puuttui latvatähti ja sellainen piti kiiresti saada, joten askartelimme perinteisen latvatähden kiiltopaperista. Kaikki materiaali löytyi kaapista, askartelun teki helposti ja alle puolessa tunnissa ja se näyttää hyvältä, joten olen tyytyväinen.

Käytetyt materiaalit:
  • kiiltopaperia, tämä oli toiselta puolelta vihreä ja toiselta kultainen
  • sakset
  • harppi pikkutähden aloitusympyrään
  • rautalankaa
  • yleisliimaa
Halusimme tähdestä halkaisijaltaan 30cm, joten leikkasin kiiltopaperista neljä neliötä, joiden halkaisija on noin 30cm, sivujen pituus siis 21cm. Taittele jokainen neliö kulmasta kulmaan haitariksi. Taita haitarit keskeltä.


Kiinnitä kaksi haitaria rautalangalla yhteen. Käännä työ. Kiepsauta rautalangan päät toistensa yli.


Laita kaksi haitaria lisää. Käännä työ oikealle puolelle ja kiepsauta rautalangan päät taas toistensa yli, näin saat langat taas kääntöpuolelle. Niiden avulla tähti kiinnitetään kuuseen. 


Tee pieni tähti peittämään etupuolella näkyvät rautalangat.



Koska tähti on 8-sakarainen, tee pienestä tähdestä myös 8-sakarainen. Leikkaa kiiltopaperista halkaisijaltaan 5cm ympyrä. Taita ympyrä kaksinkerroin keskeltä ja avaa taitos. Tee uusi taitos kohtisuoraan edellistä vastaan. Sitten vielä kaksi taitosta edellisten väleihin, kaikki samalle puolelle. Olet nyt saanut ympyrän keskustasta katsoen kahdeksan taitosta, jotka ovat tähden sakarat. Taita sitten vielä jokaisen näiden taitoksen välistä sisäänpäin haitarin tavoin, niin sakarat tulevat esiin. Mittasin sitten 5mm tähden sakarien välistä ympyrän keskustaa kohti ja leikkasin siitä sakaran kärkeen päin. Pidin tähteä moninkerroin niin, ettei leikkausta tarvitse tehdä jokaiseen kohtaan erikseen. Näin ympyrästä on tullut tähti.


Liimasin seuraavaksi pienen tähden latvatähden keskustaan kiinni. Käytin tässä yleisliimaa, mutta kuumaliima olisi varmasti ollut helpompi. Joka tapauksessa tähdestä tuli juuri sellainen kuin halusinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti