2015-12-18

Punatulkkutaulu ikkunaanPidämme kovasti punatulkuista, ja koska niitä ei nykyään enää paljon ikkunasta bongaile, täytyy tyytyä katsomaan pahvisia versioita.

Käytetyt materiaalit:
  • musta ja punainen kartonki
  • punainen paperi
  • neula ja mustaa lankaa
  • Eri-keeper ja liimapuikko
  • sakset
  • veitsi ja alusta
Leikkasin mustasta kartongista 21x21cm palan, jonka sisään leikkasin yhdeksän 5x5cm aukkoa niin, että reunoissa ja aukkojen välissä on aina 1,5cm. Punaisesta kartongista leikkasin 12 kappaletta 0,5cm paksuista kehystä, joiden sisällä on 5x5cm aukko. Näistä yhdeksän liimataan toiselle puolelle mustaa kartonkia ja kolme satunnaisiin kohtiin toiselle puolelle mustaa kartonkia. Näin saadaan ulos näkyvälle puolelle perinteistä tyyliä ja sisäpuolelle vähän hauskempaa. Leikkasin mustasta kartongista yhdeksän punatulkkua ja punaisesta paperista punatulkkuihin punaisen osan, yhteensä 18 kappaletta, molemmille puolille liimattavaksi.


Lapset liimasivat punatulkkuihin punaiset osat ja ompelivat linnut roikkumaan mustasta kehyksestä siitä kohtaa, mihin punainen kartonkikehys liimataan päälle. Kartonkikehykset liimattiin ja taulu tuli valmiiksi. Taulussa oli huomattavasti enemmän vaivaa kuin olin ajatellut. Leikkaaminen silti yleensä on rentouttavaa, joten en valita. Lapsetkin saivat liimata ja ommella, joten heille tuli tunne, että taulut ovat omia ja heidän itsensä tekemiä.

Ja koska tauluista jäi yli paljon punaisia ja mustia 5x5cm kartonkipaloja, lapset tekivät omat korttinsa niille.


Ja jos punatulkun piirtäminen tuntuu mahdottomalta haasteelta, tässä vielä Altin piirtämä tulkku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti