Tämä resepti on muokattu Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjan hedelmäkakusta. Tällainen tehtiin tuomisiksi, ei sentään omaan pöytään vielä joulukakkua tehtäisi. Ostin juuri myös älyttömän kauniin uuden silikonisen vuoan, Silikomart Meteor, ja oli kova hinku päästä testaamaan sitä. Hieman ongelmallinen esteettisyyden kannalta tuo silikonin huono lämmönjohtavuus, mutta siihen täytyy myöhemmin paneutua. Kakku siis jäi päältä vaaleaksi, varmaan koska paistolämpötila oli matala.
- 200g margariinia tai voita (yleensä 100+100)
- 210g sokeria
- 3 munaa
- 230g vehnäjauhoja
- ½tl leivinjauhetta
- ½dl konjakkia
- 1dl rusinoita pilkottuna
- 50g sukaattia
- 50g hillottua appelsiininkuorta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Jauhota hedelmät osalla jauhoista, sekoita leivinjauhe loppuihin jauhoista. Kääntele jauhot, hedelmät ja konjakki rasvaseokseen ja laita jauhoitettuun torvivuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti