2015-12-06

Vaalea joulukakku



Tämä resepti on muokattu Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjan hedelmäkakusta. Tällainen tehtiin tuomisiksi, ei sentään omaan pöytään vielä joulukakkua tehtäisi. Ostin juuri myös älyttömän kauniin uuden silikonisen vuoan, Silikomart Meteor, ja oli kova hinku päästä testaamaan sitä. Hieman ongelmallinen esteettisyyden kannalta tuo silikonin huono lämmönjohtavuus, mutta siihen täytyy myöhemmin paneutua. Kakku siis jäi päältä vaaleaksi, varmaan koska paistolämpötila oli matala.

  • 200g margariinia tai voita (yleensä 100+100)
  • 210g sokeria
  • 3 munaa
  • 230g vehnäjauhoja
  • ½tl leivinjauhetta
  • ½dl konjakkia
  • 1dl rusinoita pilkottuna
  • 50g sukaattia
  • 50g hillottua appelsiininkuorta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Jauhota hedelmät osalla jauhoista, sekoita leivinjauhe loppuihin jauhoista. Kääntele jauhot, hedelmät ja konjakki rasvaseokseen ja laita jauhoitettuun torvivuokaan. Paista 150 asteessa uunin alaosassa noin tunti. Paista 45 minuuttia 150 asteessa ja nosta lämpötila 15 minuutiksi 175:een. Kakun kannattaa antaa mehevöityä päivä tai pari ennen tarjoamista. Se on myös hyvin tuhtia, joten leikataan ohuiksi viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti